Het ontstaan van de groene hoeve

Voordat wij de boerderij aankochten in het jaar 2000 werd er op onze boerderij al geboerd door de familie Water. Zij hadden een melkveebedrijf met een boerencamping.

Boerderij de Groene Hoeve bestaat sinds het jaar 2000, toen kochten wij, Cees en Niki, deze stolpboerderij om onze droom te verwezenlijken. Een biologische Boerderij met een kaasmakerij. Onze kaas verkochten we zelf op diverse markten in heel Nederland.

Na voor boeren moeilijke jaren, begonnen wij gewoon opnieuw, een iets andere leest, maar nog steeds biologisch, nog steeds kaasmaken. In 2007 hebben wij een professionele zorgtak toegevoegd aan ons bedrijf. De boerencamping hebben wij tot 2018 gevoerd.

Wij gingen verder. Met behulp van de Provincie konden we de konkelkeet in 2012 realiseren. Het kaasmaken en vermarkten van de kaas werd losgelaten en werd de melk vanaf 2014 aan Henri Willig geleverd. En vanaf 1 januari 2018 zijn we overgegaan naar de Organic Goatmilk Coöperatie.

Toekomst
De vuurplaats voor het buiten koken wordt aangepast. De oude kaaskamer krijgt een update. Project Groen, Groener, Groenst en de zelfvoorziening worden verder uitgerold. Kinderactiviteiten aan de hand van de Jaarfeesten in samenwerking met de Bredeschool van Wijdenes.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten volg ons dan op Facebook

De boerderij zelf is gebouwd in het jaar 1850.

De boerderij zelf is gebouwd in het jaar 1850.

achteraanzicht-boerderij

De achterkant gezien vanuit de dijkkant.