Nieuws Vers van de pers

Bij zorgboerderij de Groene Hoeve te Wijdenes werken we al sinds de oprichting biologisch en zijn wij Skal gecertificeerd.

En dat zetten wij door.

In samenwerking met het Vrijwilligerspunt West-Friesland hebben wij er dit jaar voor gekozen om aan de biodiversiteit en de waterhuishouding te werken met medewerking van vrijwilligers/leerlingen van het Oscar Romero en van VONK (voorheen Clusius), beiden in het kader van de maatschappelijke stage.

Waterhuishouding is heel belangrijk, soms is er teveel en soms is er te weinig en daar kunnen we op ons stukje land zalf wat aan doen. Gelukkig is het een oud stukje “greppeltjes” land en juist dat karakter willen wij bewaren.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de biodiversiteit in onze directe omgeving ook toe is aan een stevige positieve impuls voor insecten en vogels. En gaan wij een haag planten met behulp van de vrijwilligers.

We hebben ook behoefte aan een aantal vaste vrijwilligers die het leuk vinden om onderhoud te plegen aan het aanwezig groen (wij zijn een van de  groenste boerderijen in de omgeving) en die het leuk vinden om met deelnemers van de zorgboerderij samen te werken.

Voor de activiteiten hebben wij een bijdrage gevraagd bij Stichting Landschap Noord-Holland in het kader van het project “Betrekken bij groenfonds”.

Uiteraard hopen wij dat wij die bijdrage mogen ontvangen.

Mocht u interesse hebben om als vaste vrijwilliger aan de slag te gaan kom dan gerust op 8 en 15 maart eens kijken op de boerderij. Een “koppie tikken” (West-Fries voor kopje koffie) kan altijd.

Waar:    Zorgboerderij de Groene Hoeve, Lekerweg 25, 1608 MB Wijdenes