Geitenboerderij

Wij zijn biologische geitenmelkers. Dat houdt in dat wij geen pesticiden of kunstmest gebruiken en onze dieren een zo natuurlijk mogelijke omgeving bieden. Dat betekent ook dat wij de lammetjes bij de moeder laten lopen na de geboorte. Op die manier weten we zeker dat het lammetje precies de juiste hoeveelheid melk krijgt in precies de juiste samenstelling. Onze ervaring is dat de lammeren dan veel gezonder zijn.

 

 

De melkerij is ook onderhevig aan kwaliteitseisen. Zo voldoen wij aan de eisen van Kwaligeit van de NGZO en worden wij daarop gecontroleerd door Qlip.

Geiten produceren mest, en die mest is weer voedsel voor het land. Om de cirkel rond te maken hebben wij een samenwerkingsovereenkomst met Boer Ted in Middenmeer. Hij krijgt onze mest en daarvoor teelt hij weer grasklaver voor onze geiten. Op deze wijze belasten wij het milieu zo min mogelijk. En dat is weer goed voor Mens en Dier.

Wil je meer weten over biologische bedrijfsvoering en de regels? Kijk dan op de site van www.skal.nl. Door Skal worden wij jaarlijks gecontroleerd op de Biologische bedrijfsvoering.

De geitenmelk wordt geleverd aan Organic Goat Cooperation. Twee keer in de week wordt de tank leeggemaakt. Ook de OGC controleert de geleverde melk op vet/eiwit/lactose (samenstelling) en op kiemgetal, celgetal, reinheid enz. Voor het 2e jaar op rij hebben we een certificaat voor 1e klas geleverde

IMG_5921